ဟင္းထုပ္ ( ငါးေပါင္းထုပ္ ) လုိ႔လည္း ေခၚပါတယ္
အေျခခံထည့္သြင္းတဲ့ အသီးအႏွံေတြကေတာ့
ပဲဆီ၊ အာလူး၊ ငရုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ၊
ငွက္ေပ်ာအူ၊ ဆန္ႏွစ္၊ တုိ႔နဲ႔ ျပဳလုပ္ပါတယ္။
အမ်ားအားျဖင့္ အသီးအရြက္မ်ားျဖင့္သာ
သက္သက္လြတ္ အေနနဲ႔ျပဳလုပ္ၾကပါတယ္
ေရာင္းဖုိ႔မဟုတ္ပဲ အိမ္သီးသန္႔စားဖုိ႔အတြက္ဆုိ
အခ်ိဳ႔က ငါး၊ ၀က္သားစသျဖင့္
ထည့္သြင္းျပဳလုပ္တတ္ၾကပါတယ္
မုန္႔ကို ငွက္ေပ်ာ္ဖက္နဲ႔ မထုပ္ခင္ ရဲယိုရြက္ႏုနဲ႔
အရင္ပတ္ၿပီး အုပ္ခံထားရိွပါတယ္။
ဆုိင္ၾကီးမ်ားမွာ အေတြ႔ရနည္းပါးၿပီး
ပအုိ၀္းရိုးရာ မုန္႔သြားရည္စာ တႏိုင္တပိုင္
စီးပြားေရးလုပ္ငန္းအေနနဲ႔ ျပဳလုပ္
ေရာင္းခ်ေလ့ရိွၾကတယ္။ ပဲခူးရိုးမ အေ႔ရွျခမ္း
ပအို၀္းေဒသမ်ားနဲ႔ သထံုနယ္ဘက္ ပအုိ၀္းေဒသ
မ်ားက ျပဳလုပ္တဲ့ ငါးေပါင္းထုပ္ဟာ
အနံ႔အရသာ အထူးေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ထမင္းနဲ႔ ဟင္းလ်ာအျဖစ္ပါ စားသံုးၾကသလုိ
မုန္႔သြားရည္စာ တစ္ခုအေနအားျဖင့္လည္း
ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးတတ္ၾကပါတယ္။
Photo : ဇရပ္ၾကီး စစ္ေတာင္းအေ႔ရွေဒသ Group
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
www.zayatkyimedia.blogspot.com ( website )
www.facebook.com/zayatkyimedia ( Social Page )
www.facebook.com/groups/ZayatkyiGroup ( Group )
No comments:
Post a Comment